English


Vi har haft 10 fantastiske dage hos Lisbeth i Casa Piccola. Det skønneste sted hvor intet mangler og alt var af høj kvalitet. Fra vores terrasse kunne vi nyde den skønne udsigt og solnedgangen. Vi har badet i poolen, nydt solen og ikke mindst den ro der er hos Lisbeth. Vi har oplevet det helt autentiske og uspoleret Italien. Lisbeth er den perfekte vært – hun er meget imødekommende og hjælpsom. Vi har spist skøn italiensk mad på restauranter vi ikke selv ville have fundet, steder som Lisbeth har anbefalet. Vi var så heldig at se hvordan den rigtige parmesan - Parmigiano Reggiano blev lavet - det var en stor oplevelse.
Vi kan kun give stedet vores bedste anbefalinger – vi kommer meget gerne igen.
Diana og Leif


Aceto Balsamico Tradizionale di Modena

Kom og besøg et Acetaia og få et indblik i en anden verden

Aceto Balsamico Tradizionale di Modena er luksusudgaven af balsamisk eddike. Den er laves på inddampet druemost, også kaldet Saba, som er lavet af bl.a. Trebbiano druer. Den lagres på fade lavet af forskellige træsorter i mange år - op til 50 år for de fineste. Tidligere fik italienske børn fra velstående familier et batteri i dåbsgave (et batteri = seks små træfade med aceto balsamico).

Området her omkring (Modena, Vignola og Spilamberto) er stedet, hvor det er muligt at producere netop denne fantastiske eddike p.g.a. de store temperatursvingninger, som vi oplever her. Vi har fundet et sted i nærheden, hvor det er muligt at kigge ind i denne verden og få en guidet rundvisning af en pasioneret balsamicoproducent og smage på varen.

Balsamicofestivaler afholdes hvert år i mange byer her omkrig fra den 22. maj til den 6. juni.

I kan bestille en guidet tur på "Bologna Welcome" eller I kan besøg det lokale Acetaia heroppe, det er gratis!

Aceto Balsamico bruges meget i de lokale egnsretter. Den anvendes selvfølgelig på salater sammen med olivenolie, men stor nydelse er det at spise de dyre dåber på stegt kød eller dryppe det på jordbærrene, parmesanosten og vanilieisen uhm...!