English


"Vi tilbragte en sommeruge i det fine Casa Piccola og nød godt af den fantastiske udsigt, havens mange små hyggelige kroge og terrasser, og ikke mindst den store gæstfrihed i Casa Antonietto."
Niels og Laura


Aceto Balsamico Tradizionale di Modena

Kom og besøg et Acetaia og få et indblik i en anden verden

Aceto Balsamico Tradizionale di Modena er luksusudgaven af balsamisk eddike. Den er laves på inddampet druemost, også kaldet Saba, som er lavet af bl.a. Trebbiano druer. Den lagres på fade lavet af forskellige træsorter i mange år - op til 50 år for de fineste. Tidligere fik italienske børn fra velstående familier et batteri i dåbsgave (et batteri = seks små træfade med aceto balsamico).

Området her omkring (Modena, Vignola og Spilamberto) er stedet, hvor det er muligt at producere netop denne fantastiske eddike p.g.a. de store temperatursvingninger, som vi oplever her. Vi har fundet et sted i nærheden, hvor det er muligt at kigge ind i denne verden og få en guidet rundvisning af en pasioneret balsamicoproducent og smage på varen.

Balsamicofestivaler afholdes hvert år i mange byer her omkrig fra den 22. maj til den 6. juni.

I kan bestille en guidet tur på "Bologna Welcome" eller I kan besøg det lokale Acetaia heroppe, det er gratis!

Aceto Balsamico bruges meget i de lokale egnsretter. Den anvendes selvfølgelig på salater sammen med olivenolie, men stor nydelse er det at spise de dyre dåber på stegt kød eller dryppe det på jordbærrene, parmesanosten og vanilieisen uhm...!