English


" Det var en helt særlig oplevelse at komme med Lisbeth ind på hendes lokale mejeri kl.7 om morgenen og følge mejeristparrets fremstilling af dagens parti parmesanost. At se, lugte og smage sig gennem processen og betragte ægteparret udføre deres håndværk var meget fascinerende. "

Søren & Mette, Klaus & Hanne
Holstebro


Aceto Balsamico Tradizionale di Modena

Kom og besøg et Acetaia og få et indblik i en anden verden

Aceto Balsamico Tradizionale di Modena er luksusudgaven af balsamisk eddike. Den er laves på inddampet druemost, også kaldet Saba, som er lavet af bl.a. Trebbiano druer. Den lagres på fade lavet af forskellige træsorter i mange år - op til 50 år for de fineste. Tidligere fik italienske børn fra velstående familier et batteri i dåbsgave (et batteri = seks små træfade med aceto balsamico).

Området her omkring (Modena, Vignola og Spilamberto) er stedet, hvor det er muligt at producere netop denne fantastiske eddike p.g.a. de store temperatursvingninger, som vi oplever her. Vi har fundet et sted i nærheden, hvor det er muligt at kigge ind i denne verden og få en guidet rundvisning af en pasioneret balsamicoproducent og smage på varen.

Balsamicofestivaler afholdes hvert år i mange byer her omkrig fra den 22. maj til den 6. juni.

I kan bestille en guidet tur på "Bologna Welcome" eller I kan besøg det lokale Acetaia heroppe, det er gratis!

Aceto Balsamico bruges meget i de lokale egnsretter. Den anvendes selvfølgelig på salater sammen med olivenolie, men stor nydelse er det at spise de dyre dåber på stegt kød eller dryppe det på jordbærrene, parmesanosten og vanilieisen uhm...!