English


" Vi kom ud fra det lokale mejeri med vacuumpakkede stykker af det italienske 'guld' i passende stykker, som skal nydes i de næste kolde måneder hjemme i Danmark."

Hanne & Klaus, Mette & Søren
Holstebro


Besøg nogle af de spændende - mindre kendte byer i Italien

Kulturrigdomme på stribe

De nærmeste større byer er Modena og Bologna med meget få turister... meget smukke gamle bykerner med kilometervis af arkader, men også Verona, Venedig, Firenze og Lucca er indenfor rækkevidde.

Byer som Faenza kaldet 'Cittá delle Ceramiche' - er verdenskendt for sine mange keramikværksteder, Carpi, Mantova har et stort outlet marked, Ferrara, Ravenna kan også anbefales. 

Herudover er der flere små og interessante byer i umiddelbar nærhed:

Serramazzoni er en hyggelig lille bjergby med marked onsdag formiddag.

Vignola har 'Rocca di Vignola' og stort marked hver torsdag formiddag.

Maranello har Ferrari som attraktion.

Sestola og Fanano er skisportsbyer.

Fanano er også kendt for sine omkring 200 skulpturer. Kør den smukke tur ned ad bjerget, kør langs floden Panaro og kør op til byen Fanano, som hvert år besøges af skulptører fra hele verden. Byen er hyggelig og et besøg værd. Det kan anbefales at turen hjem går over Pavullo af de snoede veje - en meget smuk tur også på cykel. 

Zocca på den anden side af floden Panaro er fantastisk. 

Om sommeren er der generelt flere aktiviteter i byerne, så som loppemarkeder, byfester og udendørs koncerter.

Den nærmeste by Pavullo, er ikke en arkitektonisk perle, men det er en levende og aktiv by, med mange små caféer (der får englene til at synge). Der er butikker med alt fra håndlavede tortellonier til Gucci solbriller til en god pris. Hver lørdag formiddag er der et stort marked i byens centrum samt et stort frugt- og grøntmarked. Antik/ loppemarked er 1. søndag i måneden. Det smukt restaurerede Montecuccolo lige udenfor Pavullo skal ses.

Tæt på ligger Sct. Antonio med supermarked, skobutikker og alt hvad I behøver ca. 5 km.

Den lille lokale købmand, bager og kaffebar/trattoria ligger mindre end 1 km fra huset.