English


"Hold nu op et lille paradis, jeg her er kommet til. Lisbeth har virkelig formået at få dette sted til at fremstå som en smuk italiensk ejendom. Jeg har boet i Casa Piccola – et skønt lille hus, hvor intet mangler. Den smukkeste udsigt hele vejen rundt om Casa Antonietto med mange muligheder for at sidde og nyde solen og bare komme helt ned i gear. Der er også mange flotte gåture i området, hvor gode travesko anbefales. Og så er der mulighed for at gå under bruseren og blive dyppet i poolen – super ide. For Lisbeth betyder det meget, at hendes gæster prøver at stifte bekendtskab med alle de lokale specialiteter i dette skønne område, og hun fortæller meget gerne om steder i nærheden, som hun anbefaler sine gæster at besøge og handle ind, eller hvor der kan spises lækkert mad. I denne del af Italien findes fine råvarer både grønt, ost og kød. Jeg har spist frokost på La Staffa, virkelig lækkert italiensk mad. Og vi har været til vinsmagning på et lille lokalt vinbryggeri hos en dejlig familie, hvor vinen produceres helt økologisk. Vi var afsted sammen med 6 personer fra Texas, som har boet i Casa Grande – det var en ekstra oplevelse at møde disse mennesker. Lørdag var det markedsdag i Pavullo, hvor alt kan købes og kigges på. Så smukt – så stille – så dejlig en lille plet, som jeg ikke troede fandtes. Kom og oplev det, jeg kan varmt anbefale det."
Lone, 2015


Kom og se fodbold i Bologna

De italienske stadions er nogle af de mest charmerende i hele verden

At opleve fodbold live i Italien er altid en helt særlig oplevelse. Som med så meget andet, gør italienerne tingene på deres måde og de italienske stadions er nogle af de mest charmerende i hele verden. De er ikke altid de mest moderne stadions, men de har deres helt eget særpræg, som gør fodboldoplevelsen rigtig italiensk.

Italiensk klubfodbold havde især sin storhedstid i 1990’erne, hvor de italienske klubber altid spillede med om titlerne i europæisk sammenhæng. Fascinationen af italiensk fodbold opstod for mange danskere i denne periode.

Når du vil til fodbold i Italien, skal du huske at der på alle billetter skal være påtrykt dit navn og du skal vise matchende billede ID ved indgangen.

At tage på fodboldtur til Italien for at se nogle af de store italienske klubber, på deres berømte stadions, er rigtigt populært hos mange danskere. Men er du på ferie i Italien, kan du også slå et smut omkring stadion og se fodbold. Selvom de italienske stadions ofte er godt fyldte, er det kun et de helt store topkampe der er udsolgt. Derfor er det typisk til at få billetter også i sidste øjeblik i Italien.

De store mest populære klubber er Inter og Milan (begge fra Milano), Juventus (fra Torino), Roma og Lazio (begge fra Rom), Fiorentina (fra Firenze) og Napoli. Af andre klubber som er værd at se kan nævnes Genoa og Sampdoria (begge fra Genova), Atalanta (fra Bergamo) og Bologna.