English


"Tak for en fantastisk uge med mange oplevelser .. vinbonden, spisesteder, grillaftener på den dejlige terrasse med den flotte udsigt. Gode lange gåture - næste gang husker vi cyklerne !"
Madklubben


Operaen i Verona

Operaen i Verona foregår under åben himmel - det kan ikke beskrives – det skal opleves

Når tusmørket sænker sig og stearinlysene tændes inden forestillingen, opstår der en nærmest magisk stemning i den gamle romerske arena.

Book din billet nu til en af de fantastiske forestillinger som er på programmet i 2014 i Verona.

Der er kun en 140 kilometer fra Casa Antonietto til den fantastiske arena i Verona. Den blev opført i det første årh. efter Kristi fødsel, og lå dengang uden for bymuren. I 1183 ødelagde et jordskælv meget af teatret. Hele og halve huse blev bygget med sten fra teatret! Dette blev stoppet i det 16. århundrede, hvor man endog påbegyndte en restaurering af arenaen. Teatret blev til at begynde med brugt til gladiatorkampe og til afbrænding af kristne. Da disse forlystelser siden gik af mode, benyttede man arenaen til allehånde formål: tyrefægtning, dueller, fægtning, opvisninger og udstillinger.

I 1913 fandt her for første gang en operaforestilling sted. Det var Verdis Aida, som for mange i dag står som arenaens opera per definition. Verona er stedet, hvor man ser de største klassikere af Verdi, Puccini og Bizet. 
Arenaen i Verona er ubestrideligt verdens største opera, der plads til op mod 22.000 tilskuere, hvoraf langt den største del sidder på de oprindelige stentrin op langs siderne.
Det er svært at gøre sig begreb om arenaens storhed uden at have været der, men prøv at forestille jer, at der ofte er 300-400 sangere og statister på scenen, og at den fantastiske akustik gør, at sangerne kan synge hele teatret op uden elektroniske hjælpemidler. Forestil jer også hvordan det ser ud, når publikum har tændt de små lys, som de får foræret ved indgangene - alle opfordres til at tænde dem i mørket inden første akt, for at mindes de kristne der led martyrdøden.